Blogger Widgets

Monday, 31 December 2012

Cawangan Shaklee

Assalammualaikum dan hai semua... Sihat tak semua? Hari ni Superb Supplements Shop nak share cawangan-cawangan Shaklee yang terdapat di Malaysia ni... Yang ni sangat penting bagi sesiapa yang ingin membeli sendiri produk Shaklee secara terus di cawangan Shaklee atau yang ingin jimat kos pos. :)

Di sini kami sertakan alamat, nombor telefon, fax, e-mel, waktu perniagaan dan peta.

1. Ibu Pejabat Shaklee Malaysia
2. Cawangan Shaklee Kuala Lumpur
 
3. Cawangan Shaklee Penang
4. Cawangan Shaklee Ipoh
5. Cawangan Shaklee Johor Bahru
6. Cawangan Shaklee Kota Bharu
7. Cawangan Shaklee Kota Kinabalu
Jadi, tu la dia senarai Ibu Pejabat Shaklee Malaysia beserta cawangan-cawangannya... Bagi yang berdekatan dengan cawangan-cawangan Shaklee ni, bolehlah terus beli ye...Jimat pos :) Kalau nak beli produk Shaklee dengan harga ahli (diskaun 15-20 peratus), bolehlah guna ID Shaklee kami: 891305. Silakan...Kami izinkan! Kami halalkan! Jangan risau ye :) Ok. Assalamualaikum. Harap bermanfaat untuk semua :) Salam sayang :)

Sunday, 30 December 2012

Sijil Halal Shaklee

Salam semua...Sebagai seorang Muslim, adalah diwajibkan kepada kita untuk mencari sesuatu yang halal di sisi agama kita. Mencari yang halal itu adalah fardhu ya semua :) Jadi, sebelum kita mengambil atau mengamalkan sesuatu tu kita kena pastikan yang benda tu HALAL.

Ada yang mempersoalkan: "Shaklee ni HALAL ke tidak?" Jawapannya : "Ya, Shaklee merupakan produk yang HALAL. Setiap tahun Shaklee akan memperbaharui sijil HALALnya." Pengiktirafan Halal Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of Amerika (ISA) yang telah diiktiraf oleh JAKIM.  :) ♥

Ni dia gambar Sijil Halal Shaklee :)
Alhamdulillah...jadi, tak perlu dah ragu-ragu ye dengan produk Shaklee ni... Insyaallah selamat untuk semua! Salam sayang :)

Friday, 28 December 2012

Meal Shakes Shaklee

Assalamualaikum dan hai semua...Cerahnya pagi Jumaat ni...Erm...Tapi di hati masih sedih mengenangkan cerita seorang ibu yang mengadu anaknya sering sakit dan demam. Macam-macam yang diceritakan kepada kami. Semuanya dugaan kan...Mesti Allah punya rencanaNya yang tersendiri. Percayalah! Lantaran itu, kami di Superb Supplements Shop berbesar hati untuk memperkenalkan kepada anda produk kegemaran ibu-ibu di luar sana untuk anak mereka yang tersayang. Ni dia...MEAL SHAKES SHAKLEE!


Meal Shakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
  1. Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.
  2. Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
  3. Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  4. Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  5. Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  6. Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
  7. Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tidak berselera makan.
  8. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang.
  9. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
  10. Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.
  11. Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.
  12. Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

Fakta yang anda harus tahu tentang Meal Shakes Shaklee:
  • Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk bina tulang dan sel-sel dalam proses membesar
  • Kaya dengan Protein yang membantu menyihatkan sel-sel
  • Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, selenium sebagai anti-oksidan
  • Mengandungi lengkap Vitamin B-Complex, zat besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat
  • Kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemak berlebihan daripada kolon dan perut
  • Minuman perisa multivitamin perasa Vanilla yang lengkap, tanpa pewarna dan gula tiruan
  • Lengkap dengan 24 jenis Vitamin dan Mineral
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  1. Bayi berumur 1 tahun ke atas
  2. Kanak-kanak
  3. Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  4. Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  5. Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  6. Warga tua
  7. Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
  8. Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
  9. Anak- anak yang cerewet dengan makanan
  10. Yang mempunyai masalah sembelit
  11. Yang mempunyai masalah asma ( utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
  12. Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )
  13. Ibu hamil yang tiada selera makan, morning sickness yang teruk
  14. Ibu menyusu yang ada kekangan baget untuk mendapatkan Energizing Soy Protein [ESP]
  15. Ibu bapa yang telah berumur yang tidak makan secara sihat dan tidak suka makan vitamin berbentuk pil
  16. Kanak-kanak dan remaja yang sedang meningkat dewasa
  17. Anak-anak yang kurang selera makan
  18. Sesiapa sahaja yang selalu tidak sempat untuk minum pagi-secawan Meal-Shake sudah cukup untuk anda
  19. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti.
16 Kelebihan Meal Shakes Shaklee
  1. Membantu perkembangan minda dan IQ anak
  2. Menambah selera makan anak-anak
  3. Membantu masalah sembelit
  4. Mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  5. Menguruskan badan
  6. Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  7. Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
  8. Sesuai untuk seisi keluarga
  9. Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  10. Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak
  11. Memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  12. Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  13. Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  14. Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  15. Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  16. Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti
Jom baca apa kata mereka yang mengamalkan MEAL SHAKES SHAKLEE ni ye.. :)
Testimonial 1: Umi Shafie - Anak berselera makan
 Testimonial 2: Wirda Diyana - Selera makan bertambah
 Testimonial 3: Azra Balqis Irdina - Anak berselera makan + pipi berisi 
 Testimonial 4: Ekin Jaafar - Anak jarang dijangkiti selesema, batuk dan demam! 
 Testimonial 5: Ida Khairani Ahmad - Anak dah x memilih makan + nak makan sayur dah!
 Testimonial 6: Salah seorang pelanggan Shaklee - Anak dah jarang selesema!
Alhamdulillah..syukur sangat-sangat! Kena ingat ya sahabat sekalian, produk Shaklee ni bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit tau... Ni salah satu usaha kita untuk menampung badan kita yang kekurangan vitamin yang sangat diperlukan untuk kita kekal sihat, cergas dan cerdas! 


Produk Shaklee ni boleh didapati dari kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

Kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan cawangan-cawangan SHAKLEE, anda boleh menggunakan MEMBER ID SHAKLEE kami untuk mendapatkan harga yang sama seperti harga MEMBER walaupun anda bukan member Shaklee. Dengan menggunakan ID kami anda akan mendapat potongan harga 15-20 peratus!

MEMBER ID SHAKLEE kami : 891305

Istimewanya shopping di Superb Supplements Shop?
1. Dapat FREE GIFT
2. Dapat HARGA SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA berbanding yang lain
3. Dapat FREE JADUAL PENGAMBILAN (Hardcopy/Softcopy)
4. BIMBINGAN SEPANJANG MASA oleh pakar-pakar kami
5. DITAMBAH KE GROUP FACEBOOK ISTIMEWA untuk PELANGGAN/PENGGUNA SHAKLEE
6. Anda BOLEH RUJUK KAMI 24 JAM/7 HARI
7. DAPAT JOIN BISNES bersama kami - Dapat BONUS tau!
8. Kami boleh membantu DAFTARKAN ANDA UNTUK MENJADI MEMBER SHAKLEE
7. MACAM-MACAM LAGI

Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami. Kami akan bantu anda sehabis boleh. Insyaallah! Salam sayang untuk semua :)

Thursday, 27 December 2012

VITA-E COMPLEX SHAKLEE

Salam semua...Mari kenal Vita-E Complex Shaklee! Terkenal sebagai VITAMIN KULIT CANTIK tau! :)

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian mengesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.
  • Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.  Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium serta membantu dalam memelihara kesihatan baik. Vita-E Shaklee ni tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
  • Vitamin E adalah vitamin larut lemak
  • Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang aktif dan penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.
  • Kehadiran Selenium di dalam Vitamin E, meningkatkan potensi kefungsian Vitamin E itu sendiri. Kedua duanya bersifat antioksidan di mana ianya bekerjasama untuk melambatkan penuaan.
  • Inilah istimewanya Vita-E Complex keluaran SHAKLEE. Mengandungi Vitamin E semulajadi bersama-sama Selenium.
KEISTIMEWAAN VITA-E COMPLEX SHAKLEE
  1. Menjadikan anda tampak lebih muda dan kekal remaja dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas/pengoksidaan
  2. Mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan
  3. Melindungi paru-paru dari pencemaran udara
  4. Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit
  5. Anti-oksidan
  6. Membekalkan oksigen ke sel-sel badan
  7. Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
  8. Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil
  9. Menyelesaikan masalah kelesuan
  10. Mengurangkan risiko parut yang besar
  11. Merendahkan kadar kolesterol
  12. Membantu mencegah kanser
  13. Merendahkan risiko katarak
  14. Membantu menghalang pertumbuhan kanser payudara
  15. Menghalang dan mencairkan pembentukan darah beku
  16. Mempercepatkan penyembuhan luka
  17. Membantu menurunkan tekanan darah
  18. Mengurangkan kekejangan kaki
  19. Membantu mengurangkan risiko sakit jantung dan serangan strok
  20. Membantu dalam kesuburan
  21. Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
  22. Menggalakkan rambut menjadi sihat
  23. Membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia" sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang
  24. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari
  25. Pengaliran darah lebih lancar – Membantu sesiapa yang mempunyai masalah sakit bahagian belakang badan
  26. Penting untuk wanita yang pernah melahirkan anak. Perasankah anda, kawasan erola iaitu kawasan bahagian putting susu menjadi besar dan gelap.  Pengambilan vitamin E secara konsisten membantu kawasan gelap semakin mengecil dan cerah semula 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*

Jom kita baca apa kata mereka yang menggunakan Vita-E Shaklee ni :)
Testimonial 1: Nour Fieza - Kulit makin cerah, liang roma dah nak tertutup, kulit makin bersih & rasa bertenaga!
 Testimonial 2: Iela Nazrin - Kulit cam bersinar gitu!!! :)
Testimonial 3: Farah Diyana - Alhamdulillah...Vita-E Complex Shaklee pun menyumbang kepada KESUBURAN tau! :)

Alhamdulillah...mereka adalah antara yang berjaya... Sekiranya anda punya masalah yang sangat membuntukan anda, cubalah SHAKLEE...Shaklee dijamin 100% HALAL, SEMULAJADI, SELAMAT, MESRA ALAM dan BERKESAN!

Produk Shaklee ni boleh didapati dari kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

Kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan cawangan-cawangan SHAKLEE, anda boleh menggunakan MEMBER ID SHAKLEE kami untuk mendapatkan harga yang sama seperti harga MEMBER walaupun anda bukan member Shaklee. Dengan menggunakan ID kami anda akan mendapat potongan harga 15-20 peratus!

MEMBER ID SHAKLEE kami : 891305

Istimewanya shopping di Superb Supplements Shop?
1. Dapat FREE GIFT
2. Dapat HARGA SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA berbanding yang lain
3. Dapat FREE JADUAL PENGAMBILAN (Hardcopy/Softcopy)
4. BIMBINGAN SEPANJANG MASA oleh pakar-pakar kami
5. DITAMBAH KE GROUP FACEBOOK ISTIMEWA untuk PELANGGAN/PENGGUNA SHAKLEE
6. Anda BOLEH RUJUK KAMI 24 JAM/7 HARI
7. DAPAT JOIN BISNES bersama kami - Dapat BONUS tau!
8. Kami boleh membantu DAFTARKAN ANDA UNTUK MENJADI MEMBER SHAKLEE
7. MACAM-MACAM LAGI

Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami. Kami akan bantu anda sehabis boleh. Insyaallah! Salam sayang untuk semua :)

Usaha dan Tawakkal

Apabila kita diberikan ujian daripada Allah sama ada senang atau susah, sebenarnya Allah sayang kita.....
Jadi, apabila Allah berikan kita penyakit, apa yang kita perlu lakukan disamping kita berdoa?????

Jawapannya adalah kita berusaha untuk memulihkan penyakit....Jawapan mudahnya adalah dengan mencari

UBAT atau PENAWAR



Allah SWT berfirman : 

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” (Surah Ar-Rad:11)

Jelas disini bahawa Islam mewajibkan umat Islam untuk berusaha menyembuhkan penyakit mengikut yang diharuskan oleh syarak.

Kami di Superb Supplements Shop merupakan pengedar produk Shaklee membekalkan produk Shaklee yang dijamin Halal. Manusia berusaha, Allah yang menentukan..... Insyallah...


Jom Shopping dengan Superb Supplements Shop!!!!!!!!!!!!



SUPERB SUPPLEMENTS SHOP YEAR END SALE

PENGUMUMAN: 
BERITA BAIK! SUPERB SUPPLEMENTS SHOP YEAR END SALE!!!

Dapatkan PRODUK SHAKLEE dengan DISKAUN 15% daripada SUPERB SUPPLEMENTS SHOP!!!

Year End Sale ini hanya berkuatkuasa pada 28 DISEMBER 2012 HINGGA 31 DISEMBER 2012 SAHAJA! CEPAT CEPAT CEPAT!


Hubungi kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

ZINC COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum semua... Hari ni Superb Supplements Shop nak perkenalkan satu produk kegemaran ramai, tidak mengira jantina tau, lelaki dan perempuan memang suka sangat dengan produk SHAKLEE yang satu ni!!! ZINC COMPLEX SHAKLEE terbaik! Jom kenal Zinc Complex Shaklee ni! 


ZINC COMPLEX SHAKLEE
  1. Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.
  2. Zink hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindak balas enzim di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Zink perlu untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan.
  3. Satu tablet membekalkan 100% Nilai Harian bagi zink. Dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang serta dengan rumusan sayur-sayuran.
  4. Zinc Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.
  5. Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
SIMPTOM KEKURANGAN ZINK
  1. Sukar tidur
  2. Jerawat
  3. Hilang selera makan, dan minat terhadap makanan
  4. Keguguran rambut
  5. Kurang deria bau dan rasa
  6. Kuku rapuh dan tanda putih2 pada kuku
  7. Kulit bersisik
  8. Luka lambat sembuh
  9. Jangkitan berulang
  10. Masalah kesuburan bagi lelaki
  11. Menjadi terlalu sensitif
  12. Kadar kolesterol yang tinggi
  13. Cirit-birit
KEISTIMEWAAN ZINC COMPLEX SHAKLEE
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman & luaran
  • Menghilangkan tanda putih di kuku jari anda (dengan kata lain, jika anda mempunyai banyak white spots di kuku, maknanya badan anda kekurangan zink)
  • Mengembalikan rasa hilang selera makan
  • Membantu masalah ketidaksuburan (infertility)
  • Menjaga kesihatan kelenjar prostat dan mengelakkan masalah prostat
  • Menggalakkan pertumbuhan sihat (immune booster)
  • Mengurangkan penempelan kolesterol
  • Bantu di dalam rawatan masalah mental (promote mental alertness)
  • Mengurangkan tempoh dan kekerapan diserang demam
  • Mengurangkan masalah rambut gugur/ uban sebelum waktunya
  • Diperlukan untuk pertumbuhan rambut, kuku dan kulit yang sihat
  • Meningkatkan imuniti tubuh untuk melawan penyakit dan sel kanser
  • Ko-faktor yang penting dalam pelbagai fungsi enzim
  • Sebagai detox yang mengeluarkan karbon dioksida berlebihan dari tubuh

LEBIH JELAS TENTANG KEISTIMEWAAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

1. EKZEMA
  • Ekzema adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
2. MEMULIHKAN DAN MENGURANGKAN JERAWAT
  • Mineral ini adalah penting untuk mengurangkan jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
3. PENYEMBUHAN LUKA LUARAN DAN DALAMAN
  • Kekurangan zink menyebabkan penyembuhan luka berlaku dengan lambat. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka. Sangat membantu ibu-ibu yang baru bersalin untuk mudah sembuh luka. Zink membantu penyembuhan luka di luar dan dalam dengan cepat dan cantik, dan ada yang mengatakan kandungan zink adalah tinggi di dalam ikan haruan. Sebab itulah ibu-ibu selepas bersalin digalakkan makan banyak ikan haruan atau pati ikan haruan. Buat ibu-ibu yang kurang gemar makan ikan ataupun tak boleh menelan pati ikan haruan, boleh cuba Zinc Complex Shaklee.
4. GANGGUAN PROSTAT
  • Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat. Disarankan bagi sesiapa yang ingin subur dan memiliki anak.
5. MENURUNKAN BERAT BADAN
  • Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
6. WANITA MENGANDUNG
  • Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
7. PEMBIAKAN
  • Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara dalam kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
8. FUNGSI BIOLOGI
  • Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stress, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
9. PERLINDUNGAN DARIPADA JANGKITAN
  • Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
10. ANTIOKSIDAN
  • Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat.
Wah...panjang lebar entri tentang Zinc Complex Shaklee ni...Penting untuk semua, sebelum kita mengambil apa-apa supplements kita harus punya ilmu atau maklumat yang banyak tentang supplements tersebut. Kita perlu tahu apa ramuannya, kelebihannya, halal atau tidak, siapa pengeluarnya, apa kesannya dan banyak lagi. Itu adalah hak kita sebagai pengguna!

Ok jom baca apa kata pengguna Zinc Complex Shaklee ni :)
Testimonial 1: Huzaina binti Hashim - Rambut gugur kurang!

 Testimonial 2: Noor Fadzlynda Abdullah Ali - Terkejut bila rambut gugur dah kurang!!!
Alhamdulillah! Sebenarnya ramai lagi yang berjaya..entri ni dah terlalu panjang..nanti kami share lagi ya!

Produk Shaklee ni boleh didapati dari kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

Kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan cawangan-cawangan SHAKLEE, anda boleh menggunakan MEMBER ID SHAKLEE kami untuk mendapatkan harga yang sama seperti harga MEMBER walaupun anda bukan member Shaklee. Dengan menggunakan ID kami anda akan mendapat potongan harga 15-20 peratus!

MEMBER ID SHAKLEE kami : 891305

Istimewanya shopping di Superb Supplements Shop?
1. Dapat FREE GIFT
2. Dapat HARGA SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA berbanding yang lain
3. Dapat FREE JADUAL PENGAMBILAN (Hardcopy/Softcopy)
4. BIMBINGAN SEPANJANG MASA oleh pakar-pakar kami
5. DITAMBAH KE GROUP FACEBOOK ISTIMEWA untuk PELANGGAN/PENGGUNA SHAKLEE
6. Anda BOLEH RUJUK KAMI 24 JAM/7 HARI
7. DAPAT JOIN BISNES bersama kami - Dapat BONUS tau!
8. Kami boleh membantu DAFTARKAN ANDA UNTUK MENJADI MEMBER SHAKLEE
7. MACAM-MACAM LAGI

Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami. Kami akan bantu anda sehabis boleh. Insyaallah! Salam sayang untuk semua :)

Tuesday, 25 December 2012

GLA COMPLEX SHAKLEE TERBAIK

Salam semua...hari ni kami nak perkenalkan satu produk SHAKLEE yang sangat digemari ramai! Apa dia? GLA COMPLEX SHAKLEE! Jom kenal apa itu GLA Complex Shaklee...

APA ITU GLA?
  • GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.
  • GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.
  • Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6.
  • Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE

  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  2. Membantu meningkatkan kesuburan
  3. Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut)
  4. Membantu dalam menangani menopus
  5. Menguatkan kuku dan rambut
  6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  7. Membantu menangai ekzema
  8. Melegakan simptom akibat artritis rheumatoid
  9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  10. Menguatkan imuniti tubuh
  11. Memperlahankan proses penuaan
  12. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  13. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  14. Mengawal kolesterol
  15. Untuk fungsi saraf
  16. Membaiki sel rosak
  17. Membina sel baru
  18. Melembapkan kulit
  19. Mencegah asma
  20. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  21. Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan
  22. Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol

SIAPA YANG SANGAT MEMERLUKAN GLA COMPLEX:

1.     Penghidap Diabetes/Kencing Manis
2.     Haid tidak teratur, selalu senggugut/PMS
3.     Kulit berjeragat, berjerawat, berparut, sensitive, berminyak dan lain-lain
4.     Wanita yang sukar hamil dan ingin meningkatkan kesuburan atau untuk cuba hamil
5.     Alahan
6.     Penghidap Kanser
7.     Sering mengalami ulser
8.     Tekanan darah tinggi dan penyakit jantung
9.     Ketagih alkohol

Apa kata mereka yang telah mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE? Jom baca ^_^

Testimonial 1 - Azah Ezat - Period tanpa sakit pinggang, darah period tak berketul-ketul, rekahan pada 
tumit kaki hilang dan berat badan kurang 2kg!
Testimonial 2 - Rini Shariff - Jerawat dan Parut Berkurangan! Baru hampir seminggu consume GLA!
Testimonial 3 - Puan Syafiza Othman - Parut jelas pudar!!! 
 Testimonial 4 - Ibu Ana Lyana - Jeragat pudar + kulit muka tegang!
Alhamdulillah...mereka telah berjaya dengan GLA COMPLEX SHAKLEE! Sebenarnya lebih ramai yang berjaya, nanti kami kongsi lagi ya...

Produk Shaklee ni boleh didapati dari kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

Kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan cawangan-cawangan SHAKLEE, anda boleh menggunakan MEMBER ID SHAKLEE kami untuk mendapatkan harga yang sama seperti harga MEMBER walaupun anda bukan member Shaklee. Dengan menggunakan ID kami anda akan mendapat potongan harga 15-20 peratus!

MEMBER ID SHAKLEE kami : 891305

Istimewanya shopping di Superb Supplements Shop?
1. Dapat FREE GIFT
2. Dapat HARGA SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA berbanding yang lain
3. Dapat FREE JADUAL PENGAMBILAN (Hardcopy/Softcopy)
4. BIMBINGAN SEPANJANG MASA oleh pakar-pakar kami
5. DITAMBAH KE GROUP FACEBOOK ISTIMEWA untuk PELANGGAN/PENGGUNA SHAKLEE
6. Anda BOLEH RUJUK KAMI 24 JAM/7 HARI

7. DAPAT JOIN BISNES bersama kami - Dapat BONUS tau!
8. Kami boleh membantu DAFTARKAN ANDA UNTUK MENJADI MEMBER SHAKLEE
7. MACAM-MACAM LAGI


Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami. Kami akan bantu anda sehabis boleh. Insyaallah! Salam sayang untuk semua :)

Monday, 24 December 2012

Saturday, 22 December 2012

Cuba SET A Shaklee untuk KESIHATAN OPTIMUM sekeluarga!

Salam semua...Tahu x anda kenapa badan kita cepat letih, cepat mengantuk, cepat lesu, cepat lemah dan macam-macam lagi? Ni bermakna anda:
  1. Tidak cukup tenaga
  2. Tidak cukup tidur
  3. Kurang darah merah
  4. Tekanan Emosi
  5. Terlalu banyak kafein
  6. Dehidrasi
  7. Tidak sarapan
Benar bukan? Anda memang mengalami semua atau beberapa antara perkara di atas kan? Jangan risau! Shaklee ada penyelesaiannya. Cubalah SET A (Optimum Health Set) yang mengandungi:
  1. Vita-C 
  2. B-complex
  3. Vita-Lea
SET A (OPTIMUM HEALTH SET) sesuai untuk siapa?
  1. Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh (termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, dan pelajar)
  2. Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya
  3. Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit
  4. Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk
  5. Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih
  6. Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang
  7. Sesuai untuk ibu mengandung yang hemoglobinnya rendah. Vita-Lea mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukan sel darah merah
Apa kata mereka yang mengamalkan SET A SHAKLEE ni? Jom baca :)

Testimonial 1
Testimonial 2
Testimonial 3
Alhamdulillah...Anda harus percaya bahawa setiap apa yg Allah jadikan itu mesti ada manfaatnya. Kalau Shaklee ni memang SUPERB, apa salah kita kongsi! Percayalah! Allah duga kita supaya kita berusaha! Berusaha + Tawakal = SUCCESS!

Produk Shaklee ni boleh didapati dari kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

Kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan cawangan-cawangan SHAKLEE, anda boleh menggunakan MEMBER ID SHAKLEE kami untuk mendapatkan harga yang sama seperti harga MEMBER walaupun anda bukan member Shaklee. Dengan menggunakan ID kami anda akan mendapat potongan harga 15-20 peratus!

MEMBER ID SHAKLEE kami : 891305

Istimewanya shopping di Superb Supplements Shop?
1. Dapat FREE GIFT
2. Dapat HARGA SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA berbanding yang lain
3. Dapat FREE JADUAL PENGAMBILAN (Hardcopy/Softcopy)
4. BIMBINGAN SEPANJANG MASA oleh pakar-pakar kami
5. DITAMBAH KE GROUP FACEBOOK ISTIMEWA untuk PELANGGAN/PENGGUNA SHAKLEE
6. Anda BOLEH RUJUK KAMI 24 JAM/7 HARI

7. DAPAT JOIN BISNES bersama kami - Dapat BONUS tau!
8. Kami boleh membantu DAFTARKAN ANDA UNTUK MENJADI MEMBER SHAKLEE
7. MACAM-MACAM LAGI


Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami. Kami akan bantu anda sehabis boleh. Insyaallah! Salam sayang untuk semua :) 

Friday, 21 December 2012

Pengedar Shaklee

Assalamualaikum dan hai semua... Kami, Superb Supplements Shop merupakan PENGEDAR SHAKLEE seluruh Malaysia. Kami menawarkan harga yang SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA, sama untuk Semenanjung, Sabah dan Sarawak. Semua produk Shaklee boleh didapati daripada kami. Antaranya ialah:
Semua produk Shaklee ni boleh didapati dari kami melalui:
FB Page         : Superb Supplements Shop
Blog                : superbsupplementshop.blogspot.com
Email              : superbsupplementshop@gmail.com
HP Number  : 0198666203

Kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan cawangan-cawangan SHAKLEE, anda boleh menggunakan MEMBER ID SHAKLEE kami untuk mendapatkan harga yang sama seperti harga MEMBER walaupun anda bukan member Shaklee. Dengan menggunakan ID kami anda akan mendapat potongan harga 15-20 peratus!

MEMBER ID SHAKLEE kami : 891305

Istimewanya shopping di Superb Supplements Shop?
1. Dapat FREE GIFT
2. Dapat HARGA SUPER DUPER MURAH dan ISTIMEWA berbanding yang lain
3. Dapat FREE JADUAL PENGAMBILAN (Hardcopy/Softcopy)
4. BIMBINGAN SEPANJANG MASA oleh pakar-pakar kami
5. DITAMBAH KE GROUP FACEBOOK ISTIMEWA untuk PELANGGAN/PENGGUNA SHAKLEE
6. Anda BOLEH RUJUK KAMI 24 JAM/7 HARI

7. DAPAT JOIN BISNES bersama kami
8. Kami boleh membantu DAFTARKAN ANDA UNTUK MENJADI MEMBER SHAKLEE
7. MACAM-MACAM LAGI


Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami. Kami akan bantu anda sehabis boleh. Insyaallah! Salam sayang untuk semua :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...